Årsavgifterna 2019. Avsättning inre fond. Snöröjning. Raketer och smällare. Barnvagnsrummen.

Årsavgifterna 2019.

Vi behandlade 181108 budgeten för 2019.
Positivt:
Lägre ränta på lån omskrivna i år och planerade omskrivningar nästa år.
Ingen höjning av frjärrvärmetaxan.

Negativt:
högre taxor på el., vatten och sophämtning.

Sammantaget kan vi konstatera att vi kan ha oförändrade månadsavgifter nästa år.
Garagehyran och kabel-tv avgiften blir också oförändrade.


Avsättning av inre fond.

En del av månadsavgiften sätt av till inre reparationsfonden. Vår avsättning är betydligt högre än likvärdiga bostadsrättsföreningar och avsatta medel i fonden blir högre för varje år. Det finns föreningar som tagit bort fonden helt. Vi anser inte att det är ekonomiskt försvarbart att fortsättningsvis låsa upp likvida medel på detta sätt.
Fonden ska finnas kvar men vi har beslutat minska avsättningen fr.om 190101.


Snöröjningen.

Vid snöröjning behöver fastighetsskötaren någonstans att lägga snön. Vi kommer därför att ta bort möjligheten att parkera på mc-platsen vid garage 32 och f.d. mc-platsen vid garage 17. När snön kommer sätter vi sopsäckar över p-skyltarna, då är det inte tillåtet att parkera på dessa platser.


Raketer och smällare.

Det är lite tid ännu innan årsskifte men vi vill redan nu passa på att informera om hur vi ser på det här med raketer och smällare.
Vid senaste årsskifte sköts det enligt uppgift upp raketer inne mellan husen. Detta är mycket oansvarigt och naturligtvis inte tillåtet (skräpet låg även kvar flera dagar). Det kastades även smällare i närheten av entréer. De som vill fira in det nya året på dessa sätt måste gå ut från området, ju längre ut desto bättre, och skjuta upp raketer och smällare. Det gäller att vara extra uppmärksam på de så kallade “svävande lyktorna” av olika fabrikat som lyfter från marken. Fastnar en sådan under takfoten är det lätt att den antänder träpanelen och det blir en eldsvåda.


Barnvagnsrummen.

Det behövs utrensning i flera barnvagnsrum. Där ska inte förvaras säckkärror, cyklar med punktering, barn/sittvagnar som inte ska användas mer mm. Detta får förvaras i egna förrådet eller på balkongen. Rummet är till för barn/sittvagnar som används och barncyklar. Fungerade vuxencyklar får ställas där i mån av plats.