Information från styrelsen.

                                                                    • Avloppsstammarna.
                                                                    • Vädring på balkongräcket.
                                                                    • Sopor i trapphus.
                                                                    • Sopor utanför containern.
                                                                    • Bilar stoppar ambulansen.

Vi har beslutat att relina avloppsstammarna och badrums/kökssticken. Vi väljer detta alternativ före stambyte föra att vi då inte behöver riva ut badrummen vilket betyder att kostnaden blir betydligt lägre och olägenheterna för lägenhetsinnehavarna mindre. Arbetet beräknas ta 2-3 dagar/lgh. Mot 2-3 veckor vid stambyte. Vi planerar att utföra reliningen år 2022 om inget oförutsett händer. Det är alltså tillåtet att renovera badrummen för dom som önskar.


Vädra inte mattor över balkongräcket! Detta innebär att smuts och damm hamnar på balkongen under. Det finns vädringställ att ställa på balkongen.


Det räcker att det står en påse sopor utanför lägenhetsdörren en kort stund för att det ska lukta illa i hela trapphuset. Behöver ni byta soppåse så gå ut med den gamla direkt i sopcontainern.


Det händer fortfarande alltför ofta att det ställs grovsopor utanför containrarna. Det ställdes sopor där dagen efter att vi hade haft grovsopscontainer här!! Merab har kvällsöppet 2 dagar i veckan, tisdagar och torsdagar. Kör dit med grovsoporna!

Det ser många gånger förfärligt ut vid sidan om containern för brännbart. Det beror dels på att det spills matavfall! När det kastas sopor där, men även på grund av att soppåsarna inte stoppas in hela vägen utan sticker ut utanför. Detta innebär att fåglarna river ut innehållet och det landar på marken. Containern är inte full då detta sker utan det finns gott om plats om man går runt till baksidan av containern eller kastar i nästa container. Avfallet på marken lockar dit råttor, och vi vill inte ha dom in bland husen.

Stoppa in soppåsen så att gummiduken innanför inkastet trillar ner!!


Bilar har setts stå parkerade framför bommarna från parkeringen in till föreningen. Det är ambulansen som har nycklar till dessa bommar för att kunna ta närmsta vägen in/ut vid behov. I dessa lägen kan sekunder vara livsviktiga!

Blockera inte dessa utfarter genom att parkera där!


                                               Styrelsen.