Allmän information.

 RENSNING AV CYKLAR I BARNVAGNSRUM OCH CYKELSTÄLL.
TIDNINGAR UPPE PÅ POSTBOXARNA.
ORDNINGSREGLER.

Det är åter dags för rensning i barnvagnsrum/cykelställ. Vi vill ha bort allt som inte ska förvaras i barnvagnsrummen. Där finns många obrukbara cyklar, säckkärror, möbler, pulkor och leksaker. Det som får förvaras i dessa rum är: barn/sittvagnar som användes regelbundet (inte de som stått oanvända många år) rullstolar/rollatorer, barncyklar och i mån av plats även vuxencyklar som användes regelbundet. Allt annat ska bort! Det står många obrukbara cyklar i barnvagnsrum och cykelställ. Vi måste  på något sätt hjälpas åt så att vi blir av med dessa mer eller mindre skrotade cyklar, några där ägaren flyttat. Det står även oanvändbara cyklar i cykelställen. Vi kommer att märka upp allt som inte ska förvaras i barnvagnsrum och de cyklar som vi bedömer är obrukbara (punktering, ingen kedja eller dylikt) i cykelställen och barnvagnsrummen med röd tejp. Det som står kvar med tejpen på den 10 oktober kommer att omhändertas 6 månader och sedan kastas. Detta gäller även det som vi vet att vi märkt, men som står kvar med tejpen borttagen. Märk gärna upp sitt/liggvarnar så vi vet vilka som används och vilka som är kvarglömda sedan  ägaren flyttat.
Är ni ägare till något som är uppmärkt flyttar ni det lämpligtvis till er balkong eller eget förråd eller kastar det när grovsopscontainern  kommer 27/9. Uppklippta lås ersätts ej!


Det kastas fortfarande tidningar ovanpå postboxarna. Eslövsbladet och lokaltidningen räknas som samhällsinformation och ska delas ut till alla, även de som har “ej reklam” fliken framme. Detta gäller även gratistidningen som Skånska Dagbladet delar ut då och då. Vill ni inte läsa tidningarna så kasta dom i tidningscontainern, varför ska någon annan gå ut med era tidningar?


Vi vill på förekommen anledning påminna om följande:
Det är inte tillåtet att borra och/eller spika på söndagar. Visa hänsyn till dina grannar!
Ha inte så hög volym på din stereo/tv så du stör grannarna någon tid på dygnet!
Grilla inte inne på gårdarna, använd grillplatsen vid södra gaveln på 39:an!
Stoppa in hela soppåsen i containern. Det är inte så svårt för fåglarna att sprida ut innehållet på parkeringen om halva påsen hänger utanför. Det finns plats om man går runt till baksidan på containrarna.