Info om Balkongerna, Hyra lokal, Fimpar, Batteriholken & hundskall.

Balkongerna
Uthyrning Rönningen
Fimpar i rabatterna (igen!)
Batteriholken
Hundskall

Renoveringen av balkongerna på 41-43-45 blir färdiga under hösten.

Vi går 2019 vidare med 29-31-35. Arbetet beräknas påbörjas ca 1 Mars.

Då det visat sig att man vid tidigare målning förmodligen använt fel färg, och det därmed blir blåsor om vi målar en gång till, måste vi spika ny panel på samtliga balkonger. Detta innebär att alla väggar måste vara helt tomma när entreprenören kommer. Betongväggarna ska lagas vid behov. De måste även ha golvet fritt för att kunna arbeta utan att t.ex. trädgårdsmöbler står i vägen.

Närmare information med arbetsordning mm kommer till berörda hus.


Bfr Vanås har nu själv tagit över kvarterslokalen Rönningen. Deras styrelse har beslutat hyra ut lokalen för födelsedagar mm. För mer information och bokning kontakta vicevärden på Brf Vanås Camilla Rosman tel: 0704-460046.


Ni som röker på balkongerna MÅSTE ha en burk där som ni kan kasta era filmpar i. Det finns fortfarande de som kastar fimpen ut i rabatten och när barken är nu torr är risken stor att den antänds. Vi har tidigare påtalat detta men fått information om att detta fortfarande sker. Besökare har setts kasta fimpen i rabatten sidan om entrén istället för att gå 10 m och kasta den i askkoppen som sitter på papperskorgen. Kasta inte fimpar i rabatter och på gräsmattor!!!


Boxen för använda batterier är borttagen. Det hände ofta vid tömning att det trillade ut bl.a. kanyler. Detta innebär att varken fastighetsskötaren eller Merab vill tömma den. Alla använda batterier ska nu lämnas till Merab.
Det är miljöbrott att kasta dom någon annanstans.


Det har inkommit flera klagomål på hundar som skäller. Det är mest irriterande när de skäller på tidiga morgnar och sena kvällar, men hundskall dagtid kan vara nog så irriterande. Se nedan utdrag ur stadgarna §38:

“Vid användning av lägenheten ska bostadsrättshavaren se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att de inte skäligen bör tålas. Bostadsrättshavaren ska även i övrigt vid sin användning av lägenheten iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom eller utanför lägenheten”