Så får vi det snyggt och prydligt bland avfallscontainrarna

Vi har fått information från MERAB om att det kastas alldeles för mycket matavfall i containern för brännbart. Och i containern för matavfall hamnar det plastpåsar.

Vi vet att det kan bli tjatigt, men här kommer det igen (för dem som inte redan vet det eller gör det):

  • Matavfallet ska  läggas i de bruna papperspåsar som MERAB förser oss med. Påsarna finns i det före detta soprummet vid sidan om entrén i 33a. Hämta din bunt där – och kasta den i containern för matavfall när den är full. Utan plastpåse.
  • Tomma juice-, mjölk-, mjöl- och sockerförpackningar, wellpapp och kartonger ska däremot slängas i containern märkt ”Förpackningar”. Tänk på att alltid trycka ihop eller trampa på förpackningarna innan du slänger dem, så får det plats mycket mer i containern.
  • När det gäller avfall som slängs i containern märkt ”Brännbart” vill vi än en gång påminna om att hela soppåsen måste tryckas in innanför gummiduken i öppningen. Det händer ofta att halva påsen sticker utanför, och de enda som gillar det är fåglarna som sedan sprider ut innehållet på parkeringen. Det ser inte trevligt ut och lockar dit råttor, som vi inte heller gillar. Om containern verkar full kan vi tipsa om att gå runt till baksidan. Där finns det nästan alltid plats för mera.